Lid worden?

Lid worden?
Wil je graag bij de Derde Utrechtse Groep? Leuk! Scouting Derde Utrechtse Groep staat altijd open voor nieuwe leden in alle leeftijdscategoriën! Hoe gaat het lid worden in zijn werk en wat komt er allemaal bij kijken? Hier vind je de informatie en wie weet kunnen we jou snel begroeten bij onze vereniging!

Is Scouting wat voor jou? – 3x gratis komen kijken
Heb je ons gezien tijdens een activiteit of zit je vriendje of vriendinnetje ook bij onze scouting? Lijkt het je leuk, maar weet je het niet zeker? Om te kijken of Scouting wat voor jou is, kan je eerst met een vriend/vriendin die al op Scouting zit meekomen of zelf een keertje komen kijken. Bij ons heb je de mogelijkheid om een aantal opkomsten mee te draaien. Je kunt drie keer zonder kosten met ons komen meespelen. Als je dan besluit dat Scouting wat voor je is, kun je lid worden. Voor de kijkopkomsten moet je jezelf wel even aanmelden. Dit kan per e-mail bij de speltak waar je wilt kijken. Klik op de logo's om naar de speltakpagina's te gaan.

 

 

 

Scouting is wat voor mij! – Hoe word ik lid?
Na drie keer kijken wil je er nog steeds bij? Helemaal super, dan wil je natuurlijk lid worden. Je kunt jezelf via de leiding van de speltak waar je bij wilt komen een inschrijfformulier krijgen. Hierop worden de belangrijkste gegevens (naam; adres; woonplaats; mailadres; ed)  genoteerd en kunnen wij ervoor zorgen dat je wordt ingeschreven bij Scouting Derde Utrechtse Groep. De inschrijving is tevens de opdracht voor het innen van de contributie. Met het lidmaatschap ben je ook direct lid van Scouting Nederland. Je krijgt een lidmaatschapnummer bij Scouting Nederland en kun je een Scoutcard aanvragen/downloaden bij Scouting Nederland, en je kunt jouw eigen post verwachten van Scouting Nederland!

Wachtlijst
De Derde Utrechse groep heeft helaas niet veel leiding en ruimte. Hierdoor kunnen wij niet direct plek bieden aan alle kinderen die bij ons op scouting willen. Op de speltakpagina’s kun je zien hierom of er een wachtlijst is. De wachtlijst werkt volgens het principe ‘First in – first out’, oftewel, wie er het langst op staat, wordt als eerst geplaatst. Meestal proberen wij te voorkomen dat een kind op de wachtlijst wordt gezet. 

Contributie
Bij iedere vereniging moet er betaald worden voor het lidmaatschap, dus ook bij Scouting Derde Utrechts groep. We willen Scouting voor iedereen mogelijk maken, daarom houden we de kosten zo laag mogelijk.

De contributie staat los van een eventuele bijdrage aan speciale activiteiten en ook los van het Zomerkamp en andere kampen. Via de leiding wordt je op de hoogte gehouden van alle kosten omtrent speciale activiteiten. Het is uiteraard nooit verplicht om aan deze speciale activiteiten mee te doen. De contributie voor Scouting Derde Utrechtse Groep kun je vinden op de speciale pagina financiën op de website. Heb je vragen over de contributie? Neem dan contact op met de penningmeester.

Ik wil eraf! – Uitschrijven
Dat vinden we natuurlijk jammer, maar je kan besluiten dat je van Scouting af wil. Als je van Scouting af wilt, dan moet je schriftelijk of per mail opzeggen bij de ledenadministratie of de speltakleiding. Als de schriftelijke opzegging is ontvangen, dan wordt de contributie stopgezet.

Meer weten? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.