Scouting Derde Utrechtse Groep

Scouting de Derde Utrechtse Groep is een scoutinggroep aan de Noord-Oost kant van de stad Utrecht. De wijken Tuindorp-Oost, Voordorp, de Kardinalen en delen van Wittevrouwen liggen op loopafstand van ons scoutinggebouw. Dit gebouw (de Oase) ligt op een eigen terrein aan de Kögllaan in Utrecht (hoek Kardinaal de Jongweg/ Sartreweg). Hier starten en eindigen al onze activiteiten.

We zijn een gemengde groep, dat betekent dat jongens en meisjes alle activiteiten samen doen. De Derde Utrechtse Groep is aangesloten bij Scouting Nederland. We zijn de de op één na oudste groep in Utrecht en vierden in 2014 ons 100-jarig jubileum.

De kinderen worden opgedeeld in leeftijdsgroepen, speltakken genaamd. We hebben vier speltakken: bevers (4 1/2 tot 7 jaar), welpen (7 tot 11 jaar), Verkenners (11 tot 15 jaar) en de Rowans (15 tot 18 jaar). Wekelijks komen de speltakken bij elkaar om leuke activiteiten te doen. Dat kan van alles zijn: buiten spellen doen, pionieren, zwemmen, kampvuren maken, droppings, noem maar op.

Kinderen die lid worden, worden na een tijdje geïnstalleerd, dit gebeurt meerdere keren per jaar. Ze worden dan officieel welp, verkenner of rowan en mogen het uniform van de groep dragen: blauw-rode das met dasring, spijkerbroek, scoutingbloes in de kleur van de speltak en insignes.