Verkenners

  • Leeftijd: 11 - 15 jaar
  • Opkomst: zaterdag van 14:00 - 17:00 uur


B
en jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid en beleef uitdagende avonturen bij de verkenners! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer pionieren, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen! 

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten 'verkenners'. Verkenners zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de verkenners ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden.

Na de opening gaan de verkenner activiteiten doen. Dit kan net als bij de welpen een spel als buskruit, de Hollandse Leeuw of het douane spel zijn. Maar ook de verkenners doen activiteiten als koken, speurtocht, creatief/ knutselen, zwemmen, kampvuur, knopen maken, pionieren, tenten opzetten en hutten bouwen.  Iedere zomer gaan de verkenners een week kamperen, en in het voorjaar gaan we nog een weekend kamperen. In december is er nog een kerstweekend.

Zelfstandigheid
Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat verkenners (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep wordt op deze manier relatief zelfstandig en de verkenners worden voorbereid op de volgende speltak, de rowans, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren.

Leidingteam:
Susanne
Cas
Evert
Mimi
Niek

Stuur een e-mail naar het leidingteam van de verkenners. Mail