Rowans

  • Leeftijd: 15 - 18 jaar
  • Opkomst: woensdag van 19:00 - 21:00 uur


Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan rowan! De rowans organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen, uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen afdeling.

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden 'rowans' genoemd bij Scouting Derde Utrechtse groep. Landelijk heten ze vaak 'explorers'. Zij organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele groep rowans (speltak) goed loopt. Ze regelen bijvoorbeeld de financiën van hun afdeling en verdiepen zich in verschillende vaardigheden. Ook kunnen ze ervoor kiezen om meerdere opkomsten te besteden aan een project.

begeleiding
Rowans hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu.


Leidingteam:
Eduard
Femke
Lisa
 

Wil je een keertje meedraaien? of heb je een vraag?

Stuur een e-mail naar het leidingteam van de rowans. Mail