De speltakken

Bevers

Bevers zijn kinderen in de leeftijd 4,5 - 7 jaar. De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia. De ene week is dat koken met Rozemarijn, de volgende keer maken de bevers een fantasiewereldreis met Sterre en Steven Stroom en de keer erna leren ze alles over dieren bij Bas Bos en Rebbel.

Meer weten?

Welpen

Welpen zijn kinderen in de leeftijd 7-11 jaar. Iedere week leren welpen bij Scouting allerlei nieuwe dingen! Door het doen van uitdagende activiteiten, ontwikkelen meiden en jongens zich steeds verder.

Meer weten?

Verkenners

Verkenners zijn kinderen in de leeftijd 11-15 jaar. Meiden en jongens die zich door het doen van uitdagende activiteiten persoonlijk ontwikkelen. Iedere week leren kinderen en jongeren nieuwe vaardigheden en ook leren ze samenwerken en respect hebben voor elkaar.

Meer weten?

Rowans

Rowans zijn kinderen in de leeftijd 15-18 jaar. Zij bedenken hun eigen programma’s en de gang van zaken binnen de afdeling regelen de rowans zelf; er is sprake van zelfbestuur.

Meer weten?

Over ons

Scouting de Derde Utrechtse Groep is een scoutinggroep aan de Noord-Oost kant van de stad Utrecht. De wijken Tuindorp-Oost, Voordorp, de Kardinalen en delen van Wittevrouwen liggen op loopafstand van ons scoutinggebouw. Dit gebouw (de Oase) ligt op een eigen terrein aan de Kögllaan in Utrecht (hoek Kardinaal de Jongweg/ Sartreweg). Hier starten en eindigen al onze activiteiten.

We zijn een gemengde groep, dat betekent dat jongens en meisjes alle activiteiten samen doen. De Derde Utrechtse Groep is aangesloten bij Scouting Nederland. We zijn de op één na oudste groep in Utrecht en vierden in 2014 ons 100-jarig jubileum.

De kinderen worden opgedeeld in leeftijdsgroepen, speltakken genaamd. We hebben vier speltakken: bevers (4,5 tot 7 jaar), welpen (7 tot 11 jaar), verkenners (11 tot 15 jaar) en de rowans (15 tot 18 jaar). Wekelijks komen de speltakken bij elkaar om leuke activiteiten te doen. Dat kan van alles zijn: buiten spellen doen, pionieren, zwemmen, kampvuren maken, droppings, noem maar op.

Kinderen die lid worden, worden na een tijdje geïnstalleerd, dit gebeurt meerdere keren per jaar. Ze worden dan officieel welp, scout of explorer en mogen het uniform van de groep dragen: blauw-rode das met dasring, spijkerbroek, scoutingbloes in de kleur van de speltak en insignes. Voor meer informatie over het installeren kunt u een kijkje nemen op de speciale installatie pagina.