Leeftijdsgroepen

Heb jij zin om een vuurtje te maken, zelf een expeditie te organiseren of misschien zelfs wel een reis naar het buitenland te maken? Of vind je het gewoon super leuk om samen met je vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten te spelen? Dan is Scouting echt wat voor jou! Zoek uit welke speltak bij jou past en kom drie keer vrijblijvend met ons meedoen!

 

Speltakken

Wil je weten wat je op jouw leeftijd bij Scouting kunt beleven? Zoek dan jouw leeftijdsgroep hieronder op en lees verder.

Bevers

Kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting 'bevers' genoemd. De bevers gaan samen met de andere dorpsbewoners op avontuur in het dorp Hotsjietonia. Spelenderwijs leren bevers vanalles!

meer informatie?

welpen

Kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden bij Scouting 'welpen' genoemd. De welpen spelen hun spellen in de spannende jungle en gaan met Shanti, Mowgli en de andere junglefiguren op pad waarbij ze allerlei handige dingen leren.

meer informatie?

Verkenners

Kinderen van 11 tot en met 15 jaar worden bij de Derde Utrechtse Groep 'verkenners' genoemd. De scouts lopen hikes, ze koken zelf op hun eigen kampvuur en ze leren hun eigen mening te vormen.

Meer informatie?

Rowans

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting Derde Utrechste groep 'rowans' genoemd. Rowans bedenken zelf welke activiteiten ze willen doen en leren onder andere hoe je zelf een expeditie (kamp) kunt organiseren.

Meer informatie?

Stam

De stam hebben een eigen stambestuur en regelen alles zelf. Een kamp in het buitenland wordt zelf georganiseerd en daarnaast kiezen de stam ook hun eigen uitdagingen die ze tijdens hun opkomsten zullen uitvoeren.

Meer informatie?