Welpen

  • Leeftijd: 7 tot 11 jaar
  • Opkomst: zaterdagmiddag van 14:00 - 17:00 uur

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan met ons bij de welpen mee om te spelen in de jungle!

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar noemen wij de Welpen. Dit komt omdat wij spelen in het thema van de Jungleboek! Scouting staat bekend om vuur maken, hikes lopen en knopen leggen maar wij doen veel meer. Samen met leeftijdsgenoten leren en spelen wij in 8 verschillende activiteitengebieden. Hieronder vallen onder andere scoutingtechnieken, sport & spel, samenleving, buitenleven en veilig & gezond. Bij scouting zien wij onze welpen echt als een team, net zoals bij sporten zoals voetbal of hockey. Kinderen leren van elkaar tijdens samenspel, waar de jongeren kinderen een spel nog moeten leren, nemen de oudere kinderen hun mee. Onze opkomsten worden vaak aan de hand van een thema gemaakt. Hiermee dragen wij bij aan de ontwikkeling van de fantasiewereld bij een kind.

Bij het installeren benoemen wij de wet en belofte, deze geven een mooie samenvatting van wat scouting bij de welpen is:

De Welpenwet:

"Een welp speelt samen met anderen in de jungle. Een welp is eerlijk, vriendelijk en zet door. Een welp zorgt goed voor de natuur".

De belofte:

"Ik beloof mijn best te doen een goede welp te zijn. Iedereen te helpen waar ik kan en mij te houden aan de welpenwet. Jullie kunnen op mij rekenen".

Spelen in thema

De welpen spelen in het thema van Jungleboek. Samen met de personages uit Jungleboek gaan we allerlei avonturen aan. De personages/dieren hebben ieder zijn eigen wijsheden en bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Bagheera weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts.

Leidingteam

  • Marloes (Bagheera)
  • Kimberley (Chil)
  • Els (Rama)

Kom je een keer kijken?

Momenteel hebben wij GEEN wachtlijst én hebben wij ruimte binnen onze groep!

Je mag bij ons altijd 3x proefkijken voor je besluit om lid te worden. Zo kan je eerst een beeld krijgen van wat wij doen bij de welpen. Wil je een keer langskomen? Dat kan zeker, stuur een mailtje naar onze welpenmail, zo kunnen wij samen de drie kijkopkomsten inplannen.  Welpenmail: [email protected]