Regionale Scoutingwedstrijden

Waar we bij de Verkenners al naar uitkijken en waar we ook al voor aan het voorbereiden, zijn de Regionale Scouting Wedstrijden in Baarn. Dit weekend zal plaatsvinden op 16, 17 en 18 mei.

Dit weekend wordt georganiseerd vanuit de Regio (wij zitten in de regio drie rivieren). Scoutinggroepen vanuit de hele regio doen er aan mee. Woerden, Vinkeveen, Utrecht, noem maar op. Er zullen ongeveer 200 kinderen aanwezig zijn op dit kamp.  Het doel van het kamp is bovenal plezier hebben.

Met je patrouille (groep van 5-7 kinderen) nieuwe kinderen leren kennen, nieuwe en grote spellen spelen en eens wat anders doen. De staf (Geert, Joris en Lisa) zullen aanwezig zijn op het kamp, maar geen leidinggevende functie hebben op het kamp. Dit in verband met het wedstrijdelement!

Naast de gezelligheid, is er een wedstrijdelement op het kamp. Het opzetten van de tenten, de nachtrust, het pionieren van een keuken, het koken, de thema-uitrusting en nog veel meer zal door een wisselende jury (leiding van alle groepen die meedoen, waar onder wij zelf) worden beoordeeld en becijferd.  Los van plezier maken hopen we natuurlijk op een leuke klassering. De eerste twee plaatsen geven recht op deelname aan de LSW (de Landelijke Scouting Wedstrijden). Hoewel de competitie stevig is, is het ons in 2011 gelukt om 2e te worden. Mocht dat lukken dan kan de groep nogmaals (gratis!) op kamp traditioneel in het pinksterweekend. Een unieke ervaring waar 700 kinderen uit heel Nederland naartoe komen!

Praktisch: Wij horen graag zo snel mogelijk of uw kind meegaat, maar uiterlijk 19 april (i.v.m. inschrijving) Het weekend kost 25 euro en kan t.z.t. worden overgemaakt. (meer info volgt als de inschrijving rond is) Wij verzamelen vrijdag 16 mei 17.30 met gevulde magen, er wordt niet meer avond gegeten. De sluiting en prijsuitreiking op Baarn Buitenzorg (locatie) is zondag vanaf 14.30 open voor iedereen. Meenemen: goede schoenen, prettige kleding, slaapzak, matje, toiletspul, motivatie, alles wat met piraten te maken heeft (thema), Uniform MOET aan bij vertrek!!!

Alles informatie vind u op rswr3r.nl, het kampboekje met alles wat u wilt weten vind u hier: http://www.rswr3r.nl/informatie/Documents/rswboekje%202014.pdf

 

Geert en Joris.

Geplaatst in Verkenners.